Parkeervergunning Stad Gent

Een parkeervergunning aanvragen is verplicht in de Stad Gent. De vergunning kan u bij de stad zelf aanvragen of gratis door ons in orde laten brengen. De parkeerborden worden niet verhuurd door de Stad Gent zelf. Deze moet u bij ons huren.

Wij plaatsen de meest voorkomende vragen voor u op een rij.

1.Wanneer moet ik een parkeervergunning aanvragen?

Een parkeervergunning vraagt u aan wanneer u een verhuis, event, verbouwing, levering etc. op de planning heeft staan en wanneer u enkele parkeerplaatsen wenst vrij te houden. De aanvraag voor een parkeervergunning moet minstens 10 werkdagen op voorhand ingediend worden. Wanneer u te laat bent, is het niet zeker dat u nog tijdig in het bezit bent van een geldige parkeervergunning.

2. Hoeveel parkeerplaatsen mag ik innemen?

U mag maximaal 25 meter van het openbaar domein innemen. Wanneer u twijfelt, kan u steeds advies vragen. Zo wordt er bijvoorbeeld minstens 13 meter aangeraden voor een container. Wanneer u 1 parkeerplaats wenst in te nemen dan kan het zijn dat u voldoende heeft met 10 meter. Twijfel je? Wij vragen gratis de parkeervergunning voor u aan. Zo bent u er zeker van dat u tijdig in het bezit bent van een vergunning.

3. Welk type parkeerborden moet ik huren?

Dat mag u niet zelf beslissen. Wanneer u de parkeervergunning ontvangt, zal u zien welk type parkeerborden de stad heeft doorgegeven. Voor een container wordt er meestal type E1 gegeven terwijl u type E9c nodig heeft voor het plaatsen van werfwagens.