FAQ

 Welk type parkeerborden heb ik nodig?

In de meeste gevallen heeft u het type parkeerborden E1, E3 of E9c nodig. Gelieve dit goed te controleren op uw vergunning van de stad/gemeente alvorens u dit communiceert naar ons. Wij hebben de vergunning niet nodig. Graag zelf goed kijken van welk huisnummer tot welk huisnummer deze moeten staan + welk type set u nodig heeft. Het is belangrijk dat u ons de correcte informatie doorgeeft.

 Ben ik verplicht om een diefstalverzekering te nemen?

Neen, dit is optioneel. Bij diefstal of beschadiging van de borden rekenen wij €200 aan voor een nieuwe set. Wanneer u de diefstalverzekering neemt, bent u gedekt bij eventuele schade en/of diefstal. (Verzekering per week = 20 euro)

 Wat moet ik doen als de parkeerborden gestolen zijn?

Studenten en/of vandalen kunnen de parkeerborden een straat verder gezet hebben. Dit is nogal gebeurd. Wanneer de parkeerborden volledig verdwenen zijn (lees: gestolen), neemt u zo snel mogelijk contact met ons op en doet u aangifte bij de politie. U stuurt het bewijs van aangifte naar ons door. Wanneer u een diefstalverzekering genomen heeft, sturen wij geen factuur met het aankoopbedrag van een nieuwe set. Het is niet zo dat u, in geval van diefstal, onmiddellijk nieuwe borden kan huren. Dat hangt af van hoeveel sets wij op dat moment in stock hebben staan. Bij diefstal wordt er ook geen huur teruggestort.

 Waar kan ik de parkeerborden ophalen en wanneer zijn jullie open? 

De parkeerborden kunnen opgehaald worden in de Hortensialaan 2 bus 201 Lochristi. Parkeerborden ophalen en terugbrengen is steeds op afspraak. Dit kan van maandag tot zondag. Op dinsdag enkel in de voormiddag van 8u tot 11u30.

 In geval van plaatsing/ophaling door ons: wanneer worden de parkeerborden geplaatst?

Wij zijn elke avond op plaatsing-en ophalingsronde. Deze ronde start rond +/- 18u en duurt meestal tot +/- 22u. Na de plaatsing ontvangt u foto’s als bewijs van plaatsing + de nummerplaten van de geparkeerde wagens.

 Is het mogelijk om de parkeerborden langer dan 1 of 2 weken te huren? 

Zeker! Stuur ons gerust een mailtje en wij bezorgen u binnen de 24u een offerte.

 Kan ik de parkeerborden ook in een andere regio laten plaatsen?

Dat kan zeker. Vermeld dit bij uw reservatie.

 Kan ik parkeerborden huren voor minder dan een week?

De parkeerborden worden altijd per week verhuurd. Houd er rekening mee dat de parkeerborden er wettelijk gezien 48u op voorhand moeten staan. Hierdoor is het niet mogelijk om deze 1 dag te plaatsen.

 Kunnen jullie de parkeerborden komen plaatsen en ophalen?

Dit kan. Hiervoor rekenen we €30 extra aan. Huur + plaatsing/ophaling voor 1 week = 70 euro in totaal. Dit is de prijs exclusief diefstalverzekering.

 Hoe plaats ik de parkeerborden?

Bij ophaling krijgt u een blad mee met duidelijke richtlijnen volgens het reglement. Mocht u nog vragen hebben hierover dan kan u ons steeds telefonisch of per mail contacteren.

 Kunnen de borden beveiligd worden?

Wanneer we de borden komen plaatsen dan zetten wij deze altijd op slot. Dit maakt het voor de dieven net iets moeilijker om de parkeerborden mee te nemen. Binnenkort zal ook elke set voorzien zijn van een GPS tracker.

 Kan ik met Bancontact betalen? 

Neen, wij beschikken niet over een bancontact toestel. Er kan enkel betaald worden met de Bancontact app op de smartphone bij afhaling. Wij geven de voorkeur aan een overschrijving op voorhand. Bij plaatsingen wordt er sowieso betaald via een overschrijving. Wij aanvaarden geen cash.

 Wat moet ik doen als er op de dag van mijn parkeerverbod toch wagens geparkeerd staan? 

In dit geval dient u de politie te verwittigen. Wanneer u de nummerplaten van de geparkeerde wagens 48u op voorhand heeft doorgegeven, kunnen zij de wagen(s) laten wegtakelen. Indien u de nummerplaten niet tijdig doorgegeven heeft dan is dit niet meer mogelijk.