FAQ

 Welk type parkeerborden heb ik nodig?

In de meeste gevallen heeft u het type parkeerborden E1, E3 of E9c nodig. Gelieve dit goed te controleren op uw vergunning van de stad/gemeente alvorens u dit communiceert naar ons. Graag zelf goed kijken van welk huisnummer tot welk huisnummer deze moeten staan + welk type set u nodig heeft. Het is belangrijk dat u ons de correcte informatie doorgeeft.

 Vragen jullie de parkeervergunning voor ons aan?

Ja, wij brengen al het papierwerk voor u in orde. Indien u nog niet beschikt over een vergunning en dit door ons in orde wilt laten brengen: verwittig ons minstens 10 werkdagen op voorhand. De stad / gemeente heeft enige tijd nodig om de vergunning te verwerken. Indien u al over een vergunning beschikt dan geeft u dit ook door aan ons. Let op: indien u geen vergunning aangevraagd heeft en toch parkeerborden plaatst, loopt u het risico dat de parkeerborden in beslag genomen worden en u een gasboete ontvangt. Dit is op eigen risico.

 Hoelang op voorhand moet ik reserveren?

Wij raden u aan om minstens 1 week op voorhand te reserveren. Zo bent u zeker van een set parkeerborden en kunnen wij tijdig bij u komen plaatsen. De parkeerborden worden steeds min. 48u op voorhand geplaatst (volgens de verkeerwetgeving). Last minute reservaties kunnen wij niet altijd garanderen.

 Hoe verloopt de betaling?

Na de reservatie ontvangt u van ons een factuur via mail. De factuur wordt steeds betaald voor de plaatsing of afhaling van de parkeerborden. Gelieve ons een betaalbewijs door te sturen. Alleen op deze manier is de reservatie gegarandeerd. Zonder bewijs van betaling is het niet mogelijk om de parkeerborden te laten plaatsen of af te halen.

 Ben ik verplicht om een diefstalverzekering te nemen?

Neen, dit is optioneel. Bij diefstal of beschadiging van de borden rekenen wij €220 aan. Wanneer u een diefstalverzekering neemt, bent u gedekt bij eventuele schade aan het materiaal en/of diefstal van een deel of de volledige set parkeerborden. (Verzekering per week = 15 euro). Indien de set gestolen wordt, doet u eerst en vooral aangifte bij de politie. Tijdens de huurperiode bent u zelf verantwoordelijk voor het gehuurde materiaal. Bij een plaatsing nemen wij foto’s van het geplaatste materiaal. Wij sturen dit ook naar u door als bewijs.

 Wat moet ik doen als de parkeerborden gestolen zijn?

Wanneer de parkeerborden gestolen zijn (of een deel van de set), neemt u zo snel mogelijk contact met ons op en doet u aangifte bij de politie. U stuurt het bewijs van aangifte naar ons door. Wanneer u een diefstalverzekering genomen heeft, brengen wij geen extra kosten in rekening. In alle andere gevallen, wordt er een factuur verstuurd van €220. Deze factuur wordt betaald binnen de 5 werkdagen.

 Wanneer worden de parkeerborden geplaatst?

Wij zijn elke avond op plaatsing-en ophalingsronde. Deze ronde start rond +/- 17u en duurt meestal tot +/- 22u. Na de plaatsing ontvangt u foto’s als bewijs van plaatsing + de nummerplaten van de geparkeerde wagens. Het is niet mogelijk om op voorhand een uur door te geven. Wanneer wij de parkeerborden komen plaatsen, hangt af waar uw adres op onze route ligt. Het is niet nodig om hiervoor thuis te blijven. De foto’s van de plaatsing ontvangt u achteraf in uw mailbox.

 Is het mogelijk om de parkeerborden langer dan 1 of 2 weken te huren? 

Zeker! Stuur ons gerust een mailtje en wij bezorgen u binnen de 24u een offerte.

 In welke regio’s kan ik de parkeerborden laten plaatsen?

Wij plaatsen dagelijks parkeerborden in regio Gent, Wetteren, Aalst, Dendermonde, Zwijndrecht, Kortrijk…Andere regio’s zijn ook mogelijk op aanvraag.

 Kunnen de borden beveiligd worden?

Bij een plaatsing staan de parkeerborden onderaan altijd op slot. Dit is geen garantie dat de parkeerborden niet gestolen kunnen worden. Het kan alleen maar de kans op diefstal verkleinen.

 Wat moet ik doen als er op de dag van mijn parkeerverbod toch wagens geparkeerd staan? 

In dit geval dient u de politie te verwittigen. Wanneer u de nummerplaten van de geparkeerde wagens 48u op voorhand heeft doorgegeven, kunnen zij de wagen(s) laten wegtakelen. Indien u de nummerplaten niet tijdig doorgegeven heeft dan is dit niet meer mogelijk.