FAQ

 Welk type parkeerborden heb ik nodig?

In de meeste gevallen heeft u het type parkeerborden E1, E3 of E9c nodig. Gelieve dit goed te controleren op uw vergunning van de stad/gemeente. Graag zelf goed kijken van welk huisnummer tot welk huisnummer deze moeten staan + welk type set u nodig heeft. Het is belangrijk dat u ons de correcte informatie doorgeeft.

Komen jullie de parkeerborden plaatsen of moet ik ze zelf afhalen en terugbrengen? 

De meeste parkeerborden worden door ons geplaatst. Wij hebben dagelijks een plaatsings-en ophalingsronde. Op aanvraag is het ook mogelijk om de parkeerborden zelf af te halen en terug te brengen in Lochristi. Dit is altijd op afspraak. Vermeld dit op het reservatieformulier.

 Vragen jullie de parkeervergunning voor ons aan?

Ja, wij brengen al het papierwerk voor u in orde. Indien u nog niet beschikt over een vergunning en dit door ons in orde wilt laten brengen: verwittig ons minstens 10 werkdagen op voorhand. De stad / gemeente heeft enige tijd nodig om de aanvraag te verwerken. Indien u al over een vergunning beschikt dan geeft u dit ook door aan ons. 

Wat moet ik doen als ik te laat ben met het aanvragen van een parkeervergunning? 

De aanvraag voor de parkeervergunning moet bij de meeste steden en gemeente minstens 10 werkdagen op voorhand ingediend worden. Indien u te laat bent met deze aanvraag dan belt u zelf naar uw stad of gemeente om een spoedprocedure op te starten. Op deze manier bent u nog tijdig in het bezit van uw parkeervergunning.

Mag ik parkeerborden plaatsen zonder parkeervergunning?

Wanneer u parkeerborden plaatst zonder geldige vergunning dan riskeert u een gasboete en inbeslagname van de geplaatste parkeerborden. U bent zelf verantwoordelijk om de vergunning tijdig aan te vragen. Wij kunnen de parkeervergunning gratis voor u aanvragen indien u ons minstens 10 werkdagen op voorhand hebt verwittigd. U kan de vergunning ook rechtstreeks bij uw stad of gemeente aanvragen. 

Hoe moet ik de nummerplaten van de geparkeerde wagens doorgeven aan mijn stad of gemeente?

Wanneer de parkeerborden geplaatst zijn (minstens 48u op voorhand) geeft u zelf de nummerplaten van de wagens door die er op dat moment staan. U kan dit doorgeven via de link op uw vergunning.

Hoelang op voorhand moet ik parkeerborden reserveren?

Wij raden u aan om minstens 1 week op voorhand te reserveren. Zo bent u zeker van een set parkeerborden en kunnen wij tijdig bij u komen plaatsen. 

 Hoe verloopt de betaling?

Na de reservatie ontvangt u van ons een factuur via mail. De factuur wordt steeds betaald voor de plaatsing of afhaling van de parkeerborden. Gelieve ons een betaalbewijs door te sturen. Alleen op deze manier is de reservatie gegarandeerd. Zonder bewijs van betaling is het niet mogelijk om de parkeerborden te laten plaatsen of af te halen.

 Ben ik verplicht om een diefstalverzekering te nemen?

Neen, dit is optioneel. Bij diefstal of beschadiging van de borden rekenen wij €220 aan. Wanneer u een diefstalverzekering neemt, bent u gedekt bij eventuele schade aan het materiaal en/of diefstal van een deel of de volledige set parkeerborden. (Verzekering per week = 15 euro). Indien de set gestolen wordt, doet u eerst en vooral aangifte bij de politie. Tijdens de huurperiode bent u zelf verantwoordelijk voor het gehuurde materiaal. Bij een plaatsing nemen wij foto’s van het geplaatste materiaal. Wij sturen dit ook naar u door als bewijs.

 Wat moet ik doen als de parkeerborden gestolen zijn?

Wanneer de parkeerborden gestolen zijn (of een deel van de set), neemt u zo snel mogelijk contact met ons op en doet u aangifte bij de politie. U stuurt het bewijs van aangifte naar ons door. Wanneer u een diefstalverzekering genomen heeft, brengen wij geen extra kosten in rekening. In alle andere gevallen, wordt er een factuur verstuurd van €220. Deze factuur wordt betaald binnen de 5 werkdagen.

 Wanneer worden de parkeerborden geplaatst?

Wij zijn elke avond op plaatsing-en ophalingsronde. Deze ronde start rond +/- 17u en duurt meestal tot +/- 22u. Na de plaatsing ontvangt u foto’s als bewijs van plaatsing + de nummerplaten van de geparkeerde wagens. Het is niet mogelijk om op voorhand een uur door te geven. Wanneer wij de parkeerborden komen plaatsen, hangt af waar uw adres op onze route ligt. Het is niet nodig om hiervoor thuis te blijven. De foto’s van de plaatsing ontvangt u achteraf in uw mailbox.

 Is het mogelijk om de parkeerborden langer dan 1 of 2 weken te huren? 

Zeker en vast. Het is ook mogelijk om meerdere sets te huren. Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte.

 In welke regio’s kan ik de parkeerborden laten plaatsen?

Er is een dagelijkse plaatsingsronde in regio Gent. Wij komen ook parkeerborden plaatsen in regio Dendermonde, Aalst, Wetteren, Kortrijk, Zwijndrecht…Andere regio’s zijn ook mogelijk op aanvraag.

 Kunnen de borden beveiligd worden?

Bij een plaatsing staan de parkeerborden onderaan altijd op slot. Dit is geen garantie dat de parkeerborden niet gestolen kunnen worden. Het kan alleen maar de kans op diefstal verkleinen.

 Wat moet ik doen als er op de dag van mijn parkeerverbod toch wagens geparkeerd staan? 

In dit geval dient u de politie te verwittigen. Wanneer u de nummerplaten van de geparkeerde wagens 48u op voorhand heeft doorgegeven, kunnen zij de wagen(s) laten wegtakelen. Indien u de nummerplaten niet tijdig doorgegeven heeft dan is dit niet meer mogelijk.