FAQ

Veelgestelde vragenDe video hieronder legt uit hoe de aanvraag voor de vergunning in zijn werk gaat en hoe u de nodige signalisatie bij ons huurt.

Verkopen jullie ook parkeerborden, werf-en wegsignalisatie?

Wij verkopen zowel tweedehands als nieuwe verkeersborden. Stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte.

Welk type parkeerborden heb ik nodig?

In de meeste gevallen heeft u het type parkeerborden E1, E3 of E9c nodig. Gelieve dit goed te controleren op uw vergunning van de stad/gemeente. Graag zelf goed kijken van welk huisnummer tot welk huisnummer deze moeten staan + welk type set u nodig heeft. Het is belangrijk dat u ons de correcte informatie doorgeeft.

 Hoeveel dagen op voorhand moet de signalisatie er staan?

In Stad Gent moeten de verkeersborden er minstens 48u op voorhand staan. In andere steden en gemeenten kan dit verschillend zijn. Vraag dit steeds na bij de gemeente of stad. 

Waar en wanneer kan ik zelf parkeerborden afhalen en terugbrengen?

Parkeerborden afhalen en terugbrengen kan in ons magazijn in Gent: Scheeplosserstraat Gent (loods R0134). Dit kan van maandag tot vrijdag tussen 8u en 17u. Afhalen en terugbrengen enkel mogelijk op afspraak. Kan u er niet zijn op het afgesproken uur? Verwittig ons tijdig aub!

Komen jullie de parkeerborden plaatsen of moet ik ze zelf afhalen en terugbrengen? 

De meeste parkeerborden worden door ons geplaatst en terug opgehaald. Op afspraak kan u de parkeerborden ook zelf komen afhalen en terugbrengen. Maak uw afspraak via het online reservatieformulier.

Moeten wij een huurwaarborg betalen?

Voor de huur van 1 set parkeerborden type E1, E3 of E9c wordt er GEEN huurwaarborg gevraagd indien de huurperiode minder dan 1 maand bedraagt. Wanneer u meerdere sets parkeerborden of verkeersborden voor een signalisatieplan huurt, vragen wij een huurwaarborg van €150. Deze wordt na afloop van de huurperiode meteen teruggestort.

Vragen jullie de parkeervergunning voor ons aan?

Ja, wij brengen al het papierwerk voor u in orde bij Stad Gent. Indien u nog niet beschikt over een vergunning en dit door ons in orde wilt laten brengen: verwittig ons minstens 10 werkdagen op voorhand. Stad Gent heeft enige tijd nodig om de aanvraag te verwerken. Indien u al over een vergunning beschikt dan geeft u dit ook door aan ons. 

Wat moet ik doen als ik te laat ben met het aanvragen van een parkeervergunning? 

De aanvraag voor de parkeervergunning moet bij de meeste steden en gemeente minstens 10 werkdagen op voorhand ingediend worden. Indien u te laat bent met deze aanvraag dan belt u zelf naar uw stad of gemeente om een spoedprocedure op te starten. Op deze manier bent u nog tijdig in het bezit van uw parkeervergunning.

Mag ik parkeerborden plaatsen zonder parkeervergunning?

Wanneer u parkeerborden plaatst zonder geldige vergunning dan riskeert u een gasboete en inbeslagname van de geplaatste parkeerborden. U bent zelf verantwoordelijk om de vergunning tijdig aan te vragen. Wij kunnen de parkeervergunning gratis voor u aanvragen indien u ons minstens 10 werkdagen op voorhand hebt verwittigd. U kan de vergunning ook rechtstreeks bij uw stad of gemeente aanvragen. 

Hoe moet ik de nummerplaten van de geparkeerde wagens doorgeven aan mijn stad of gemeente?

Wanneer de parkeerborden geplaatst zijn (minstens 48u op voorhand) geeft u zelf de nummerplaten van de wagens door die er op dat moment staan. U kan dit doorgeven via de link op uw vergunning of via deze link: https://bit.ly/2ZpGLGy U bent zelf verantwoordelijk om de nummerplaten tijdig door te geven. Indien u dit niet doet zal de politie niet optreden wanneer er fout geparkeerde wagens staan.

Hoelang op voorhand moet ik parkeerborden reserveren?

Wij raden u aan om minstens 1 week op voorhand te reserveren. Zo bent u zeker dat wij tijdig uw bestelling kunnen leveren of klaarleggen voor afhaling. Last minute reservaties zijn mogelijk, maar wij kunnen dan niet garanderen dat wij al het materiaal nog in stock hebben.

Hoe verloopt de betaling?

Na de reservatie ontvangt u van ons een factuur via mail. De factuur wordt steeds betaald voor de plaatsing of afhaling van de parkeerborden. Gelieve ons een betaalbewijs door te sturen. Alleen op deze manier is de reservatie gegarandeerd. Zonder bewijs van betaling is het niet mogelijk om de parkeerborden te laten plaatsen of af te halen.

Ben ik verplicht om een diefstalbescherming te nemen?

Neen, dit is optioneel. Bij diefstal of beschadiging van de borden rekenen wij €220 aan (kost aankoop signalisatie + administratieve kost). Wanneer u ervoor gekozen hebt om de borden te laten beschermen tegen diefstal (€15 per week bovenop de huurprijs van het materiaal) dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht bij diefstal of beschadiging van het materiaal. Alle borden zijn standaard beveiligd met sloten. 

 Wat moet ik doen als de parkeerborden gestolen zijn?

Wanneer de parkeerborden gestolen zijn (of een deel van de set), neemt u zo snel mogelijk contact met ons op via mail en doet u aangifte bij de politie. U stuurt het bewijs van aangifte naar ons door. Wanneer u er niet voor gekozen heeft om de signalisatie te laten beschermen tegen diefstal dan rekenen wij de kost aan voor de aankoop van een nieuwe set parkeer-of verkeersborden.

 Wanneer worden de parkeerborden geplaatst?

Alle verkeersborden worden minstens 48u op voorhand geplaatst. Wij kunnen op voorhand geen richtuur doorgeven. Dit hangt af van het verkeer en de route. Na de plaatsing ontvangt u de foto’s in uw mailbox. U hoeft dus niet thuis te blijven of aanwezig te zijn tijdens de plaatsing. 

 Is het mogelijk om de parkeerborden langer dan 1 of 2 weken te huren? 

Zeker en vast. Het is ook mogelijk om meerdere sets te huren. Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte.

 In welke regio’s kan ik de parkeerborden laten plaatsen?

Er is een dagelijkse plaatsingsronde in regio Gent. Wij komen ook parkeerborden plaatsen in regio Dendermonde, Aalst, Wetteren, Kortrijk, Zwijndrecht…Andere regio’s zijn ook mogelijk op aanvraag.

 Wat moet ik doen als er op de dag van mijn parkeerverbod toch wagens geparkeerd staan? 

In dit geval dient u de politie te verwittigen. Wanneer u de nummerplaten van de geparkeerde wagens 48u op voorhand heeft doorgegeven, kunnen zij de wagen(s) laten wegtakelen. Indien u de nummerplaten niet tijdig doorgegeven heeft dan is dit niet meer mogelijk.