FAQ

Veelgestelde vragen:De video hieronder legt je uit hoe je de aanvraag voor de vergunning in zijn werk gaat en hoe u de nodige signalisatie bij ons huurt.

Verkopen jullie ook parkeerborden, werf-en wegsignalisatie?

Wij verkopen zowel tweedehands als nieuwe verkeersborden. Stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte.

 Welk type parkeerborden heb ik nodig?

In de meeste gevallen heeft u het type parkeerborden E1, E3 of E9c nodig. Gelieve dit goed te controleren op uw vergunning van de stad/gemeente. Graag zelf goed kijken van welk huisnummer tot welk huisnummer deze moeten staan + welk type set u nodig heeft. Het is belangrijk dat u ons de correcte informatie doorgeeft.

Komen jullie de parkeerborden plaatsen of moet ik ze zelf afhalen en terugbrengen? 

De meeste parkeerborden worden door ons geplaatst. Wij hebben dagelijks een plaatsings-en ophalingsronde. Op aanvraag is het ook mogelijk om de parkeerborden zelf af te halen en terug te brengen in ons magazijn / afhaalpunt in Gent: Scheeplosserstraat 134. Dit is altijd op afspraak. Vermeld dit op het reservatieformulier.

Moeten wij een huurwaarborg betalen?

Wij vragen enkel een huurwaarborg wanneer u langer dan 1 maand huurt. Voor kortere huurperiodes is dit niet van toepassing.

 Vragen jullie de parkeervergunning voor ons aan?

Ja, wij brengen al het papierwerk voor u in orde. Indien u nog niet beschikt over een vergunning en dit door ons in orde wilt laten brengen: verwittig ons minstens 10 werkdagen op voorhand. De stad / gemeente heeft enige tijd nodig om de aanvraag te verwerken. Indien u al over een vergunning beschikt dan geeft u dit ook door aan ons. 

Wat moet ik doen als ik te laat ben met het aanvragen van een parkeervergunning? 

De aanvraag voor de parkeervergunning moet bij de meeste steden en gemeente minstens 10 werkdagen op voorhand ingediend worden. Indien u te laat bent met deze aanvraag dan belt u zelf naar uw stad of gemeente om een spoedprocedure op te starten. Op deze manier bent u nog tijdig in het bezit van uw parkeervergunning.

Mag ik parkeerborden plaatsen zonder parkeervergunning?

Wanneer u parkeerborden plaatst zonder geldige vergunning dan riskeert u een gasboete en inbeslagname van de geplaatste parkeerborden. U bent zelf verantwoordelijk om de vergunning tijdig aan te vragen. Wij kunnen de parkeervergunning gratis voor u aanvragen indien u ons minstens 10 werkdagen op voorhand hebt verwittigd. U kan de vergunning ook rechtstreeks bij uw stad of gemeente aanvragen. 

Hoe moet ik de nummerplaten van de geparkeerde wagens doorgeven aan mijn stad of gemeente?

Wanneer de parkeerborden geplaatst zijn (minstens 48u op voorhand) geeft u zelf de nummerplaten van de wagens door die er op dat moment staan. U kan dit doorgeven via de link op uw vergunning.

Hoelang op voorhand moet ik parkeerborden reserveren?

Wij raden u aan om minstens 1 week op voorhand te reserveren. Zo bent u zeker van een set parkeerborden en kunnen wij tijdig bij u komen plaatsen. 

 Hoe verloopt de betaling?

Na de reservatie ontvangt u van ons een factuur via mail. De factuur wordt steeds betaald voor de plaatsing of afhaling van de parkeerborden. Gelieve ons een betaalbewijs door te sturen. Alleen op deze manier is de reservatie gegarandeerd. Zonder bewijs van betaling is het niet mogelijk om de parkeerborden te laten plaatsen of af te halen.

 Ben ik verplicht om de parkeerborden te laten beveiligen?

Neen, dit is optioneel. Bij diefstal of beschadiging van de borden rekenen wij €220 aan. Wanneer u de parkeerborden laat beveiligen tegen diefstal met sloten dan verkleint dit het risico op studenten / vandalen die de signalisatie eventueel meenemen. De signalisatie is dan onderaan de voet beveiligd met sloten. In geval van diefstal doet u ook aangifte bij de politie. Indien u ervoor gekozen heeft om de verkeersborden te laten beveiligen, rekenen wij geen extra kosten aan in geval van schade / diefstal aan de verkeersborden. 

 Wat moet ik doen als de parkeerborden gestolen zijn?

Wanneer de parkeerborden gestolen zijn (of een deel van de set), neemt u zo snel mogelijk schriftelijk contact (lees: mail) met ons op en doet u aangifte bij de politie. U stuurt het bewijs van aangifte naar ons door. Wanneer u er niet voor gekozen heeft om de signalisatie te laten beveiligen dan rekenen wij de kost aan voor de aankoop van een nieuwe set parkeer-of verkeersborden.

 Wanneer worden de parkeerborden geplaatst?

Wij zijn elke avond op plaatsing-en ophalingsronde. Deze ronde start rond +/- 17u en duurt meestal tot +/- 22u. Na de plaatsing ontvangt u foto’s als bewijs van plaatsing + de nummerplaten van de geparkeerde wagens. Het is niet mogelijk om op voorhand een uur door te geven. Wanneer wij de parkeerborden komen plaatsen, hangt af waar uw adres op onze route ligt. Het is niet nodig om hiervoor thuis te blijven. De foto’s van de plaatsing ontvangt u achteraf in uw mailbox.

 Is het mogelijk om de parkeerborden langer dan 1 of 2 weken te huren? 

Zeker en vast. Het is ook mogelijk om meerdere sets te huren. Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte.

 In welke regio’s kan ik de parkeerborden laten plaatsen?

Er is een dagelijkse plaatsingsronde in regio Gent. Wij komen ook parkeerborden plaatsen in regio Dendermonde, Aalst, Wetteren, Kortrijk, Zwijndrecht…Andere regio’s zijn ook mogelijk op aanvraag.

 Wat moet ik doen als er op de dag van mijn parkeerverbod toch wagens geparkeerd staan? 

In dit geval dient u de politie te verwittigen. Wanneer u de nummerplaten van de geparkeerde wagens 48u op voorhand heeft doorgegeven, kunnen zij de wagen(s) laten wegtakelen. Indien u de nummerplaten niet tijdig doorgegeven heeft dan is dit niet meer mogelijk.