Parkeerverbod aanvragen

BELANGRIJK: Stad Gent (en verschillende andere steden / gemeenten) verhuurt zelf geen parkeerborden. De vergunning voor een tijdelijk parkeerverbod wordt door hen goedgekeurd, maar de parkeerborden huurt u bij ons. Reserveer tijdig uw set parkeerborden via het reservatieformulier op de website. Nog niet in het bezit van een parkeervergunning? Geen probleem, wij brengen dit volledig gratis in orde voor u. Minstens 3 weken op voorhand reserveren = 5 euro korting bij een plaatsing.

Kunnen jullie de parkeervergunning voor ons in orde brengen?

Ja, wij brengen voor u al het papierwerk in orde en vragen de parkeervergunning voor u aan (inbegrepen in huurprijs bij een plaatsing). Het is noodzakelijk om ons dit min. 10 tot 7 dagen op voorhand door te geven. Uw stad of gemeente heeft enige tijd nodig om de aanvraag te verwerken. Van zodra de vergunning in orde is, ontvangen wij een bevestiging en weten we welk type parkeerborden we mogen plaatsen.

Volgende gegevens dient u aan ons door te geven alvorens wij uw vergunning in orde kunnen brengen: uw naam, rijksregisternummer, adres waar u momenteel verblijft, adres waar de parkeerborden geplaatst moeten worden, omschrijving van het type werken (levering, verhuis, verbouwing, plaatsing zonnepanelen…), of er een container / werfwagen zal staan, hoelang u het parkeerverbod wenst aan te vragen (data + uren). Voor het aanvragen van de vergunning mailt u de gegevens door naar liselotte@parkeerbordenhuren.be

Let op: in Stad Antwerpen moet u zelf de vergunning in orde brengen en komt de stad zelf de parkeerborden plaatsen. Dit is niet het geval in de provincie Antwerpen.

Hoelang op voorhand moeten de parkeerborden er staan?

De parkeerborden moeten er minimum 48u op voorhand staan. De nummerplaten van de geparkeerde wagens moet u ook min. 48u op voorhand doorgeven aan de politie. In het geval dat er wagens geparkeerd staan op de dag van verhuis / levering komt de politie deze wegtakelen. Wanneer de parkeerborden er niet tijdig staan, worden de wagens ook niet weggetakeld. U bent dus zelf verantwoordelijk om tijdig een set parkeerborden te reserveren en de nummerplaten door te geven aan de politie.

Wat moet ik dan als ik te laat ben met het aanvragen van mijn parkeervergunning?

Neem zo snel mogelijk telefonisch contact op met jouw stad en/of gemeente om dit alsnog in orde te brengen. Wij kunnen u hier ook bij helpen. Laat ons dit dan ook zo spoedig mogelijk weten en dan doen wij het nodige.

Mag ik parkeerborden plaatsen zonder parkeervergunning?

Neen. Indien u toch parkeerborden plaatst zonder parkeervergunning dan loopt u het risico dat de parkeerborden in beslag genomen worden. Daarnaast kan u ook nog een gasboete krijgen. Vraag dus zeker een parkeervergunning aan! Wanneer u bij ons reserveert, gaan wij er dan ook vanuit dat u een parkeervergunning aangevraagd heeft of dit door ons in orde laat brengen.

Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier hier in!