Parkeervergunning aanvragen

Vergunning tijdelijk parkeerverbod


Hoe vraag ik een vergunning aan en wanneer ontvang ik deze?

Wij vragen de vergunning voor een tijdelijk parkeerverbod gratis aan bij Stad Gent wanneer u ook de nodige signalisatie bij ons huurt en dit door ons laat plaatsen. Al het papierwerk wordt door ons geregeld zodat u zich kan focussen op uw verhuis, levering of renovatie. De vergunning wordt per mail naar u doorgestuurd en de reglementaire signalisatie kan u aan een gunstig tarief bij ons huren (alle tarieven staan vermeld op de website). Vergunning aanvragen en signalisatie reserveren: info@parkeerbordenhuren.be

Kan ik parkeerborden / signalisatie huren bij mijn stad of gemeente?

De meeste steden en gemeenten zoals o.a. Stad Gent, Zwijndrecht, Schoten etc. verhuren zelf geen parkeerborden of verkeersborden aan particulieren en professionals. De nodige signalisatie kan u bij ons huren. Wij garanderen u altijd de voordeligste tarieven. U komt de signalisatie zelf afhalen of wij komen dit tijdig, volgens de verkeerswetgeving, plaatsen.

Mag ik signalisatie plaatsen zonder een vergunning?

Neen. Wanneer u dit toch doet, loopt u het risico dat de signalisatie in beslag genomen wordt door controleurs van de stad. Daarbovenop ontvangt u ook een boete. Indien de signalisatie in beslag genomen wordt dan bent u hier zelf verantwoordelijk voor. Alle vergunningen moeten minstens 10 werkdagen op voorhand aangevraagd worden.

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een tijdelijk parkeerverbod?

U neemt tijdelijk openbaar domein in voor een verhuis, container, levering, renovatiewerken, kraan, lift etc…

Hoeveel ruimte / parkeerplaatsen mag ik innemen?

U mag maximaal 25 meter van het openbaar domein innemen.

Wat moet ik doen als ik te laat ben met het aanvragen van een vergunning?

Wanneer u minder dan 10 werkdagen op voorhand de vergunning wenst aan te vragen dan kan dit met een spoedprocedure. U neemt zelf contact op met uw stad of gemeente om een spoedprocedure op te starten.

Hoeveel kost een vergunning voor een tijdelijk parkeerverbod?

De vergunning zelf is altijd gratis. Sommige steden en gemeenten vragen een extra toeslag voor het in beslag nemen van parkeerplaatsen. Dit hangt af van uw stad of gemeente.

De video hieronder legt je uit hoe je de aanvraag voor de vergunning in zijn werk gaat en hoe u de nodige signalisatie bij ons huurt.