Blog

13 november 2023

Osiris

De aanvraag voor een tijdelijk parkeerverbod in Stad Gent vraag je aan bij de afdeling Innames Publieke Ruimtes Stad Gent.
10 oktober 2022

Hoe vraag ik een vergunning voor een tijdelijk parkeerverbod aan in Gent?

De aanvraag voor een tijdelijk parkeerverbod in Stad Gent vraag je aan bij de afdeling Innames Publieke Ruimtes Stad Gent.
10 oktober 2022

Hoeveel kost een vergunning voor een tijdelijk parkeerverbod in Stad Gent?

De aanvraag van de vergunning bij Stad Gent is steeds gratis.
23 februari 2022

Wanneer plaats ik parkeerborden type E3?

E3 parkeerborden plaats je bij een tijdelijk parkeerverbod. Wagens mogen er niet parkeren en niet stilstaan. Deze plaats je dus wanneer je de overzijde van de straat moet vrijhouden voor doorgaand verkeer.
25 november 2021

Wanneer plaats ik parkeerborden type E9c?

Verkeersborden E9c plaats je bij een tijdelijk parkeerverbod. Geschikt om parkeerplaatsen vrij te houden voor bijvoorbeeld een vrachtwagen of werfwagen.
25 november 2021

Wanneer plaats ik parkeerborden type E1?

Verkeersborden van het type E1 geven aan dat je hier niet mag stilstaand parkeren. Deze parkeerborden worden geplaatst bij een tijdelijke parkeerverbod tijdens werken, de plaatsing van een container, het plaatsen en of afbreken van een stelling,...
21 oktober 2021

Waar haal ik parkeerborden af in Stad Gent?

Parkeerborden huren en afhalen in Gent kan bij Parkeerbordenhuren.be
21 oktober 2021

Vergunning verboden parkeren Stad Gent aanvragen

Wanneer je een parkeerverbod wenst te plaatsen voor een verhuislift, verhuiswagen, container, werfwagen, camionette, kraan etc... Dan kan je een vergunning aanvragen bij de Dienst Publieke Inname van Stad Gent.
21 oktober 2021

Verhuurt Stad Gent parkeerborden voor mijn verhuis, levering of renovatie?

De Stad Gent verhuurt en plaats zelf geen vergunde signalisatieborden. Parkeerborden en verkeersborden huren en afhalen in Gent kan bij Parkeerbordenhuren.be
21 oktober 2021

Waar kan ik parkeerborden kopen?

Reglementaire parkeerborden die voldoen aan het standaardbestek SB250 koop je bij Parkeerbordenhuren.be  Wij verkopen complete sets parkeerborden type E1, type E3 of type E9c.
21 oktober 2021

Wie is er verantwoordelijk voor het plaatsen van signalisatie?

De persoon die de werken zal uitvoeren is aansprakelijk voor het correct plaatsen van de signalisatie.
21 oktober 2021

Hoe maak ik een signalisatieplan?

Om een straat of een deel van de rijbaan (tijdelijk) af te sluiten moet je verkeersborden plaatsen volgens een reglementair en goedgekeurd signalisatieplan.
21 oktober 2021

Hoelang op voorhand parkeerverbod plaatsen?

In elke stad of gemeente in België dien je parkeerborden te plaatsen wanneer je (een deel van) het openbaar domein inneemt.
26 september 2021

Verhuurt Stad Aalst parkeerborden voor mijn verhuis, levering of renovatie?

De Stad Aalst verhuurt en plaats zelf geen vergunde signalisatieborden. Parkeerborden en verkeersborden huren en afhalen voor Aalst kan bij Parkeerbordenhuren.be
2 mei 2020

Vergunning verboden te parkeren Stad Aalst aanvragen

Wanneer je een parkeerverbod wenst te plaatsen voor een verhuislift, verhuiswagen, container, werfwagen, camionette, kraan etc... Dan kan je een vergunning aanvragen bij de Dienst Publieke Inname van Stad Aalst.