Veelgestelde vragen | Parkeerborden en werfsignalisatie huren Gent

Veelgestelde vragen

Verschillende steden en gemeenten zoals Stad Gent, Aalst, Brugge, Zwijndrecht, Leuven etc. verhuren geen tijdelijke parkeerverbodsborden en/of wegsignalisatie aan particulieren en professionals. Informeer je steeds op voorhand bij je stad of gemeente. Je kan bijvoorbeeld wel zelf een vergunning aanvragen bij de stadsdiensten, maar zij zullen je er ook op wijzen dat je zelf vergunde signalisatieborden dient te huren op de private markt. Voor Stad Gent kan je deze info ook hier nalezen.

Je huurt parkeerborden type E1, E3, E9c voor een tijdelijk parkeerverbod

Hou er rekening mee dat parkeerborden er in verschillende steden en gemeenten minstens 24u (Brugge), 48u (Gent) of 72u (Aalst) op voorhand moeten staan om buurtbewoners en politie tijdig te verwittigen. Je bent zelf verantwoordelijk om de parkeerborden tijdig te (laten) plaatsen. Zorg er dus voor dat je de juiste huurperiode selecteert. Dubbelcheck zelf bij het afrekenen.

Voorbeeld 1: je verhuis gaat door op een zaterdag. In dit geval kom je de parkeerborden afhalen op donderdagochtend en breng je ze zaterdagavond voor 21u terug via ons contactloos afhaalpunt. In dit geval kan je de huurperiode van 3 dagen selecteren. Laat je door ons plaatsen en ophalen? Onze medewerkers volgen tijdens de plaatsing-en ophalingsronde een logische route en komen niet plaatsen of ophalen op door jou gekozen tijdstippen. Om organisatorische redenen is dit niet mogelijk. Wil je er zeker van zijn dat je parkeerborden er op tijd staan wanneer je verhuis doorgaat op zaterdag? Dan laat je de parkeerborden best plaatsen door ons op woensdag en ophalen op maandag. In dit geval huur je van woensdag tot en met maandag. Detailinfo over onze plaatsingsdienst is hier terug te vinden.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het gehuurde materiaal vanaf de dag van afhaling of plaatsing door ons tot en met de dag waarop je zelf komt terugbrengen of door ons laat ophalen. Dit omvat de volledige huurperiode.

Je huurt meerdere stuks verkeersborden / verkeerssignalisatie volgens signalisatieplan

In tegenstelling tot parkeerverbodsborden type E1, E3, E9c om parkeerplaatsen vrij te houden, mogen verkeersborden volgens signalisatieplan niet op voorhand uitgezet worden op de rijbaan. Wanneer je signalisatieplan er moet staan op donderdag dan kan je op woensdag komen afhalen en op vrijdag komen terugbrengen. Je selecteert deze huurperiode in de webshop. Wanneer je door ons laat leveren en terug ophalen dan leveren we steeds 1 werkdag op voorhand. Ophaling is ook de volgende werkdag. Je selecteert dus in dit geval huurperiode woensdag (levering) tot vrijdag (ophaling).

Je bent zelf verantwoordelijk voor het gehuurde materiaal vanaf de dag van afhaling of plaatsing door ons tot en met de dag waarop je zelf komt terugbrengen of door ons laat ophalen. Dit omvat de volledige huurperiode.

Alle uitgebreide informatie over het 7/7 afhalen en terugbrengen via ons contactloos afhaalpunt kan je hier terugvinden.

Dat klopt. Bij parkeerbordenhuren.be ben je altijd zeker dat je huurt tegen de voordeligste prijs, beroep kan doen op een uitmuntende service (gratis aanvraag vergunning tijdelijk parkeerverbod, steeds dezelfde dag reactie op je mail, correcte plaatsingsdienst…) én je steeds materiaal huurt dat voldoet aan alle eisen van het standaard bestek 250.

Denk je ergens anders voordeliger te huren? Laat het ons weten! Van bord, reflecterende folie tot paal: al onze onderdelen en verkeersborden voldoen aan de laatste vereisten van het SB250. Indien je signalisatie plaatst of laat plaatsen en je huurt ergens waar het materiaal niet volledig in orde is dan zal de politie ook weigeren om weg te takelen in het geval er op de dag van het parkeerverbod fout geparkeerde wagens staan. Huur dus steeds verkeerssignalisatie bij een professionele signalisatiepartner.

Via de webshop kan je aanduiden dat wij jouw verkeersborden komen leveren en terug ophalen. Er kan van maandag tot vrijdag signalisatie geleverd en opgehaald worden in regio Gent. Plaatsingen en ophalingen in regio Dendermonde, Aalst of Brugge gaan enkel door op maandag, woensdag en vrijdag. Verkeersborden nodig in andere regio’s? Vraag je vrijblijvende offerte op via mail. Je kan er ook voor kiezen om je huurmateriaal zelf af te halen en terug te brengen. Dit kan ook ‘s avonds, tijdens het weekend en op feestdagen via ons contactloos afhaalpunt in Gent.

Al het materiaal wordt steeds compleet verhuurd. Dat wil zeggen dat alle borden steeds verhuurd worden inclusief palen, pijlen, voetstukken en onderbordjes. Je huurt nooit enkel en alleen een bord. Wij noteren ook steeds de data en uren met een krijtstift op de borden. Dit kan je doorgeven bij het afrekenen.

Je ontvangt het document met code en instructies – na het plaatsen en afrekenen van je bestelling – binnen enkele uren in je mailbox. Controleer ook zeker je spam of ongewenste mailbox. Mocht je nog steeds niets ontvangen hebben dan neem je tijdens de kantooruren contact op via mail.

Last minute aanvragen = de dag zelf afhalen of laten plaatsen door ons. Contacteer ons via mail en we beantwoorden je bericht doorgaans binnen het uur. We bekijken of het nog mogelijk is om dit op te nemen op onze planning. Van zodra onze planning volzet is of we uitverhuurd zijn, sluiten we ook de deuren van de webshop.

Zeer dringend signalisatie nodig tijdens het weekend of op feestdagen? Dit kan enkel mits een spoedtoeslag en indien op stock. Opgelet: je kan altijd (zonder extra toeslag!) afhalen tijdens het weekend of op feestdagen indien je de bestelling tijdig geplaatst hebt via onze webshop.

  • Parkeerborden type E1: verhuis met verhuiswagen, verhuislift, kleine camionette…
  • Parkeerborden type E9c: parkeerplaats vrijhouden voor een grote vrachtwagen of een werfwagen (meestal voor meer dan 1 dag)
  • Parkeerborden type E3: parkeerplaats vrijhouden voor een chapewagen

Het correcte type parkeerborden staat steeds vermeld op je vergunning van stad / gemeente / polite. Voor alle duidelijkheid: je mag zelf niet zomaar bepalen welke parkeerborden je huurt en plaatst.

Wij vragen de vergunning voor een tijdelijk parkeerverbod volledig gratis aan voor jou als extra service. Eventuele belastingen die de stad of gemeente vraagt zijn steeds ten laste van de klant. Alle detailinfo over de aanvraag voor een tijdelijk parkeerverbod kan je hier terugvinden. Nog geen vergunning? De meeste steden en gemeenten hebben een verwerkingstermijn van 10 werkdagen. Laat de vergunning dus op tijd aanvragen door ons. Spoedvergunning nodig? Dan neem je zelf contact op met je stad / gemeente. Dit wordt niet door ons geregeld. Wij kunnen jou enkel helpen bij de aanvraag voor een vergunning volgens de officiële verwerkingstermijnen van je stad / gemeente.

Dit is mogelijk. Neem contact op via mail om een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Het is enkel mogelijk om tot maximaal 2 sets parkeerborden type E1, E3 of E9c af te halen en terug te brengen via het contactloos afhaalpunt. Kom je werfsignalisatie of een grotere bestelling (vb. materiaal voor een signalisatieplan) afhalen en terugbrengen dan kan dit uitsluitend op afspraak met het magazijn. Plaats je online bestelling en noteer bij het afrekenen wanneer je komt afhalen en terugbrengen. Het magazijn werkt uitsluitend op afspraak van maandag tot vrijdag tussen 8u en 17u. Afhalen en terugbrengen is niet mogelijk zonder afspraak.

Deze gaat door van maandag tot vrijdag tussen 8u en 16u. Het is – om organisatorische redenen – niet mogelijk om een tijdstip door te geven voor levering of ophaling door ons. Onze medewerkers plaatsen volgens een logische route tussen 8u en 16u. Je ontvangt een mailtje met foto na de plaatsing. Opgelet: wanneer je parkeerverbod geldig is op vrijdag dan komen wij automatisch op maandag terug ophalen. Je kan de borden tijdens het weekend eventueel binnen stockeren en maandagochtend vanaf 8u terug buiten plaatsen voor ophaling. Graag ook correcte huurperiode doorgeven via de webshop.

Neen. Na de plaatsing van de parkeerborden en/of de werfsignalisatie ontvangt u een mail met foto’s in uw mailbox. U ontvangt zowel de foto’s van de plaatsing zelf als de foto’s van de nummerplaten van de wagens die er op dat moment geparkeerd staan. Deze nummerplaten geeft u 48u op voorhand door aan de politie. De online link kan u terugvinden op uw vergunning.

U geeft zelf de nummerplaten door van de wagens die er op het moment van de plaatsing staan. U ontvangt – indien wij de plaatsing voor u doen – een mail met foto’s van de plaatsing zelf en de nummerplaten van de wagens die er geparkeerd staan. U bent zelf verantwoordelijk om dit tijdig door te geven. Het doorgeven van de nummerplaten kan via de link op uw vergunning of via het online formulier ‘kennisgeving nummerplaten Stad Gent’. Wanneer u dit niet doet of de parkeerborden zelf te laat plaatst dan komt de politie niet wegtakelen, mochten er fout geparkeerde wagens staan tijdens het parkeerverbod.

Alleen de effectieve datum / data van het parkeerverbod mogen genoteerd worden op de borden. U of wij plaatsen de parkeerborden steeds 48u op voorhand volgens de verkeerswetgeving. Op E1 en E3 borden wordt er standaard van 6u tot 22u op genoteerd tenzij u doorgeeft dat het parkeerverbod minder lang geldig is. Parkeerborden type E9c zijn uitsluitend geldig op weekdagen en dit van 7u tot 17u. Het is (door de gemeente / stad) niet toegelaten om hiervan af te wijken. Zowel bij een plaatsing als een afhaling door u worden de data en uren op de borden genoteerd.

Hou er rekening mee dat werfsignalisatie (vb. meerdere verkeersborden, werfbarelen, bakens etc.) voor je signalisatieplan steeds 1 werkdag op voorhand geleverd wordt. Dit wordt aan de kant van de rijbaan klaargezet en de volgende werkdag na je werkzaamheden terug opgehaald. Jij of de firma die de werken komt uitvoeren, mag de signalisatie pas ‘s ochtends bij aanvang van de werken verschuiven op de rijbaan. Na de werken zet je alles terug aan de kant van de weg klaar voor ophaling door ons. Heb je graag dat wij ‘s ochtends bij aanvang van de werken alles voor je klaarzetten? Stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte. Sets parkeerborden type E1, E3, E9c worden wel altijd – in tegenstelling tot werfsignalisatie – meteen geplaatst volgens de vergunning.

Parkeerborden type E1, E3 en E9c kunnen contactloos afgehaald worden in ons pick up & GO afhaalpunt in de Scheeplosserstraat R0134 te Gent. Dit kan 7/7 tussen 7u en 21u. Bestel op weekdagen voor 12u en kom de dag erna je parkeerborden afhalen. Bestellingen die op vrijdag na 12u of tijdens het weekend geplaatst worden, kunnen op maandag na 12u afgehaald worden. Wanneer je meer dan 2 sets parkeerborden type E1, E3 of E9c of werfsignalisatie huurt dan past dit niet onze afhaalbox en dien je dit – op afspraak – af te halen in ons magazijn. Er kan een afspraak gemaakt worden van maandag tot vrijdag tussen 8u en 17u. De afspraak kan je maken via mail of ingeven bij je online bestelling. Zonder afspraak sta je steeds voor een gesloten poort van het magazijn.

We raden je aan om zo snel mogelijk je bestelling bij ons te plaatsen. Idealiter minstens 1 week op voorhand. Zo ben je zeker dat we al het materiaal nog in voorraad hebben. Van zodra we volzet zijn of onze eigen planning het niet meer toelaat sluiten we ook de deuren van de webshop.

Een diefstalbescherming is optioneel en zorgt ervoor dat je huurt zonder zorgen. De parkeerborden worden  – bij een plaatsing – met staaldraad en slot onderaan de set beveiligd. Wanneer je een diefstalbescherming neemt dan ben je gedekt in geval van diefstal, verlies of schade van het materiaal en worden er geen extra kosten in rekening gebracht bij een eenmalige diefstal van (een deel van) het materiaal. Zonder diefstalbescherming wordt er in geval van diefstal, verlies of schade van het materiaal steeds een minimum schadevergoeding van €220 exclusief BTW aangerekend. Door bij onze firma te huren, ben je hiervan op de hoogte en ga je hier automatisch mee akkoord. Het is enkel mogelijk om een diefstalbescherming af te sluiten voor een set parkeerborden. Per set parkeerborden kan er een diefstalbescherming genomen worden. Wanneer je meerdere verkeersborden huurt of signalisatie huurt voor een langere huurperiode dan wordt er automatisch een huurwaarborg aangerekend.

In geval van diefstal, schade of verlies van (een deel van) het materiaal breng je ons zo snel mogelijk schriftelijk – via mail – op de hoogte. Een diefstal wordt niet telefonisch gemeld. Wanneer je zelf signalisatie komt afhalen en terugbrengen, bezorg je ons de PV ook via mail. Wanneer de parkeerborden en / of werfsignalisatie door ons geplaatst wordt en op het moment van ophaling blijkt dat (een deel van) het materiaal niet meer aanwezig is op de locatie dan verwittigen wij onmiddellijk de politie. Zij doen een vaststelling en maken een PV op. Wij bezorgen je na de plaatsing ook altijd de foto’s van de plaatsing zelf als juridisch bewijsmateriaal.

Er wordt een huurwaarborg aangerekend wanneer er een set (of meerdere sets) parkeerborden gehuurd wordt voor een maand of langer. Huurt u meerdere verkeersborden en/of een volledig signalisatieplan dan wordt er vanaf de eerste dag een huurwaarborg aangerekend. Het bedrag varieert naargelang de omvang van het aantal gehuurde artikelen. Op de het einde van de huurperiode – indien het materiaal tijdig en in goede staat teruggebracht is  of opgehaald wordt door ons – wordt de huurwaarborg volledig teruggestort.

De meeste producten worden steeds binnen de week aan huis / op de werf geleverd of staan binnen de week klaar voor afhaling in Gent. U kan er voor kiezen om het aangekochte materiaal – op afspraak – zelf af te halen in ons magazijn. Bij het afrekenen kan u een afspraak maken om van maandag tot vrijdag tussen 8u en 16u uw bestelling af te halen. Vrijdag tot 12u. Uw afspraak met het magazijn is pas definitief na bevestiging via mail. Indien u vragen heeft over uw bestelling of de levertijd dan kan u contact opnemen via mail.

Kosteloos annuleren kan tot maximaal 5 werkdagen op voorhand. Er wordt bij terugbetaling wel een administratieve kost aangerekend. Indien u later dan 5 werkdagen op voorhand moet annuleren dan wordt er geen terugbetaling gedaan. Kan je verhuis, levering of geplande werk niet doorgaan omwille van onvoorziene omstandigheden? In dat geval kan je ons tijdig verwittigen en dan verplaatsen we de huur naar een latere datum. Annulaties en wijzigingen moeten steeds schriftelijk – via mail – doorgegeven worden. Annuleren kan niet telefonisch.

In dat geval neem je contact op met de politie. Wanneer je in het bezit bent van een geldige vergunning en je de nummerplaten van de geparkeerde wagens bij een plaatsing tijdig hebt doorgegeven via het formulier ‘kennisgeving nummerplaten’ dan zal de politie de fout geparkeerde wagens wegtakelen.