Veelgestelde vragen | Parkeerborden en werfsignalisatie huren Gent

Veelgestelde vragen

Alle uitgebreide informatie over het 7/7 afhalen en terugbrengen via ons contactloos afhaalpunt kan je hier terugvinden.

Via de webshop kan je aanduiden dat wij jouw verkeersborden komen leveren en terug ophalen. Er kan van maandag tot vrijdag signalisatie geleverd en opgehaald worden in regio Gent. Plaatsingen en ophalingen in regio Dendermonde, Aalst of Brugge gaan enkel door op maandag en vrijdag. Verkeersborden nodig in andere regio’s? Vraag je vrijblijvende offerte op via mail. Je kan er ook voor kiezen om je huurmateriaal zelf af te halen en terug te brengen. Dit kan ook ‘s avonds, tijdens het weekend en op feestdagen via ons contactloos afhaalpunt in Gent.

Je ontvangt het document met code en instructies – na het plaatsen en afrekenen van je bestelling – binnen enkele uren in je mailbox. Controleer ook zeker je spam of ongewenste mailbox. Mocht je nog steeds niets ontvangen hebben dan neem je tijdens de kantooruren contact op via mail.

Last minute aanvragen = de dag zelf afhalen of laten plaatsen door ons. Contacteer ons via mail en we beantwoorden je bericht doorgaans binnen het uur. We bekijken of het nog mogelijk is om dit op te nemen op onze planning. Zeer dringend signalisatie nodig tijdens het weekend of op feestdagen? Dit kan enkel mits een spoedtoeslag en indien op stock. Opgelet: je kan altijd (zonder extra toeslag!) afhalen tijdens het weekend of op feestdagen indien je de bestelling tijdig geplaatst hebt via onze webshop.

Voor een verhuis of container heeft u parkeerborden type E1 nodig. Wanneer je parkeerplaatsen voor werfwagens nodig hebt dan huur je type E9c. Type E3 huur je wanneer je een container of stelling op (een deel van) de rijbaan plaatst en het doorgaand verkeer aan de overzijde moet passeren. Het correcte type parkeerborden vind je ook terug op je vergunning. Wanneer wij de vergunning voor je aanvragen, controleren we nog eens of je het juiste type parkeerborden besteld hebt. Opgelet: indien u meerdere zaken in orde moet brengen volgens uw vergunning (vb. buurtbewoners x-aantal dagen op voorhand verwittigen, vaste signalisatie afplakken…) dan staat u hier zelf voor u in. Gelieve uw vergunning steeds goed na te lezen.

Wij vragen de vergunning gratis aan wanneer je parkeerborden bij ons huurt en je bestelling minstens 15 werkdagen op voorhand plaatst via onze online verhuurtool. Hou rekening met het feit dat parkeerborden er volgens de verkeerswetgeving 48u op voorhand moeten staan. Voorbeeld: je parkeerverbod start op zaterdag = de parkeerborden moeten er ten laatste de donderdagochtend voor 6u ‘s ochtends staan. Wij dienen geen spoedaanvragen in. Ben je te laat dan neem je zelf contact op met je stad of gemeente om een spoedaanvraag in te dienen. Uitgebreide informatie over het aanvragen van een tijdelijk parkeerverbod kan je hier terugvinden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor aanvragen van vergunning die afgekeurd worden door de stad / gemeente of die door de stad / gemeente niet op tijd worden afgehandeld. Indien de stad of gemeente belastingen in rekening brengt voor het innemen van (betalende) parkeerplaatsen dan is dit steeds ten laste van de klant.

Dit is mogelijk. Neem contact op via mail om een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Het is enkel mogelijk om tot maximaal 2 sets parkeerborden type E1, E3 of E9c af te halen en terug te brengen via het contactloos afhaalpunt. Kom je werfsignalisatie of een grotere bestelling (vb. materiaal voor een signalisatieplan) afhalen en terugbrengen dan kan dit uitsluitend op afspraak met het magazijn. Plaats je online bestelling en noteer bij het afrekenen wanneer je komt afhalen en terugbrengen. Het magazijn werkt uitsluitend op afspraak van maandag tot vrijdag tussen 8u en 17u. Afhalen en terugbrengen is niet mogelijk zonder afspraak.

Deze gaat door van maandag tot vrijdag tussen 8u en 16u. Huurt u tot en met de vrijdagavond of tijdens het weekend dan gebeurt de ophaling op maandagochtend. U bent verantwoordelijk voor het gehuurde materiaal tot en met het moment van ophaling. Gelieve bij het indienen van je reservatie ook rekening te houden met het feit dat onze plaatsingen en ophalingen enkel doorgaan van maandag tot vrijdag. Wij komen niet leveren / plaatsen op een door u gekozen tijdstip. Het uur van plaatsing hangt af van waar uw adres op de route ligt. Gelieve de parkeerborden op het einde van de werken om te draaien en samen te zetten voor ophaling.

Neen. Na de plaatsing van de parkeerborden en/of de werfsignalisatie ontvangt u een mail met foto’s in uw mailbox. U ontvangt zowel de foto’s van de plaatsing zelf als de foto’s van de nummerplaten van de wagens die er op dat moment geparkeerd staan. Deze nummerplaten geeft u 48u op voorhand door aan de politie. De online link kan u terugvinden op uw vergunning.

U geeft zelf de nummerplaten door van de wagens die er op het moment van de plaatsing staan. U ontvangt – indien wij de plaatsing voor u doen – een mail met foto’s van de plaatsing zelf en de nummerplaten van de wagens die er geparkeerd staan. U bent zelf verantwoordelijk om dit tijdig door te geven. Het doorgeven van de nummerplaten kan via de link op uw vergunning of via het online formulier ‘kennisgeving nummerplaten Stad Gent’. Wanneer u dit niet doet of de parkeerborden zelf te laat plaatst dan komt de politie niet wegtakelen, mochten er fout geparkeerde wagens staan tijdens het parkeerverbod.

Alleen de effectieve datum / data van het parkeerverbod mogen genoteerd worden op de borden. U of wij plaatsen de parkeerborden steeds 48u op voorhand volgens de verkeerswetgeving. Op E1 en E3 borden wordt er standaard van 6u tot 22u op genoteerd tenzij u doorgeeft dat het parkeerverbod minder lang geldig is. Parkeerborden type E9c zijn uitsluitend geldig op weekdagen en dit van 7u tot 17u. Het is (door de gemeente / stad) niet toegelaten om hiervan af te wijken. Zowel bij een plaatsing als een afhaling door u worden de data en uren op de borden genoteerd.

Hou er rekening mee dat werfsignalisatie (vb. meerdere verkeersborden, werfbarelen, bakens etc.) voor je signalisatieplan steeds 1 werkdag op voorhand geleverd wordt. Dit wordt aan de kant van de rijbaan klaargezet en de volgende werkdag na je werkzaamheden terug opgehaald. Jij of de firma die de werken komt uitvoeren, mag de signalisatie pas ‘s ochtends bij aanvang van de werken verschuiven op de rijbaan. Na de werken zet je alles terug aan de kant van de weg klaar voor ophaling door ons. Heb je graag dat wij ‘s ochtends bij aanvang van de werken alles voor je klaarzetten? Stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte. Sets parkeerborden type E1, E3, E9c worden wel altijd – in tegenstelling tot werfsignalisatie – meteen geplaatst volgens de vergunning.

Parkeerborden type E1, E3 en E9c kunnen contactloos afgehaald worden in ons pick up & GO afhaalpunt in de Scheeplosserstraat R0134 te Gent. Dit kan 7/7 tussen 7u en 21u. Bestel op weekdagen voor 12u en kom de dag erna je parkeerborden afhalen. Bestellingen die op vrijdag na 12u of tijdens het weekend geplaatst worden, kunnen op maandag na 12u afgehaald worden. Wanneer je meer dan 2 sets parkeerborden type E1, E3 of E9c of werfsignalisatie huurt dan past dit niet onze afhaalbox en dien je dit – op afspraak – af te halen in ons magazijn. Er kan een afspraak gemaakt worden van maandag tot vrijdag tussen 8u en 17u. De afspraak kan je maken via mail of ingeven bij je online bestelling. Zonder afspraak sta je steeds voor een gesloten poort van het magazijn.

We raden je aan om zo snel mogelijk je bestelling bij ons te plaatsen. Materiaal wordt enkel op stock gehouden na online bestelling. Indien we jouw bestelling 15 werkdagen op voorhand ontvangen, kunnen we ook nog volledig gratis de vergunning en administratie in orde brengen voor jou.

Een diefstalbescherming is optioneel en zorgt ervoor dat je huurt zonder zorgen. De parkeerborden worden  – bij een plaatsing – met staaldraad en slot onderaan de set beveiligd. Wanneer je een diefstalbescherming neemt dan ben je gedekt in geval van diefstal, verlies of schade van het materiaal en worden er geen extra kosten in rekening gebracht bij een eenmalige diefstal van (een deel van) het materiaal. Zonder diefstalbescherming wordt er in geval van diefstal, verlies of schade van het materiaal steeds een minimum schadevergoeding van €220 exclusief BTW aangerekend. Door bij onze firma te huren, ben je hiervan op de hoogte en ga je hier automatisch mee akkoord. Het is enkel mogelijk om een diefstalbescherming af te sluiten voor een set parkeerborden. Per set parkeerborden kan er een diefstalbescherming genomen worden. Wanneer je meerdere verkeersborden huurt of signalisatie huurt voor een langere huurperiode dan wordt er automatisch een huurwaarborg aangerekend.

In geval van diefstal, schade of verlies van (een deel van) het materiaal breng je ons zo snel mogelijk schriftelijk – via mail – op de hoogte. Een diefstal wordt niet telefonisch gemeld. Wanneer je zelf signalisatie komt afhalen en terugbrengen, bezorg je ons de PV ook via mail. Wanneer de parkeerborden en / of werfsignalisatie door ons geplaatst wordt en op het moment van ophaling blijkt dat (een deel van) het materiaal niet meer aanwezig is op de locatie dan verwittigen wij onmiddellijk de politie. Zij doen een vaststelling en maken een PV op. Wij bezorgen je na de plaatsing ook altijd de foto’s van de plaatsing zelf als juridisch bewijsmateriaal.

Er wordt een huurwaarborg aangerekend wanneer er een set (of meerdere sets) parkeerborden gehuurd wordt voor een maand of langer. Huurt u meerdere verkeersborden en/of een volledig signalisatieplan dan wordt er vanaf de eerste dag een huurwaarborg aangerekend. Het bedrag varieert naargelang de omvang van het aantal gehuurde artikelen. Op de het einde van de huurperiode – indien het materiaal tijdig en in goede staat teruggebracht is  of opgehaald wordt door ons – wordt de huurwaarborg volledig teruggestort.

De meeste producten worden steeds binnen de week aan huis / op de werf geleverd of staan binnen de week klaar voor afhaling in Gent. U kan er voor kiezen om het aangekochte materiaal – op afspraak – zelf af te halen in ons magazijn. Bij het afrekenen kan u een afspraak maken om van maandag tot vrijdag tussen 8u en 16u uw bestelling af te halen. Vrijdag tot 12u. Uw afspraak met het magazijn is pas definitief na bevestiging via mail. Indien u vragen heeft over uw bestelling of de levertijd dan kan u contact opnemen via mail.

Kosteloos annuleren kan tot maximaal 5 werkdagen op voorhand. Er wordt bij terugbetaling wel een administratieve kost aangerekend. Indien u later dan 5 werkdagen op voorhand moet annuleren dan wordt er geen terugbetaling gedaan. Kan je verhuis, levering of geplande werk niet doorgaan omwille van onvoorziene omstandigheden? In dat geval kan je ons tijdig verwittigen en dan verplaatsen we de huur naar een latere datum. Annulaties en wijzigingen moeten steeds schriftelijk – via mail – doorgegeven worden. Annuleren kan niet telefonisch.

Zeker en vast. Huur je meerdere sets parkeerborden, verkeersborden en/of heb je een signalisatieplan nodig dan kan je ons contacteren via mail voor een vrijblijvende offerte op maat.

In dat geval neem je contact op met de politie. Wanneer je in het bezit bent van een geldige vergunning en je de nummerplaten van de geparkeerde wagens bij een plaatsing tijdig hebt doorgegeven via het formulier ‘kennisgeving nummerplaten’ dan zal de politie de fout geparkeerde wagens wegtakelen.