Veelgestelde vragen

Verschillende steden en gemeenten zoals o.a. Stad Gent, Aalst, Brugge, verschillende gemeenten in provincie Antwerpen etc. hebben geen eigen verhuurdienst parkeerborden & werfsignalisatie.

Informeer je steeds op voorhand bij je stad of gemeente. Je kan bijvoorbeeld wel zelf een vergunning aanvragen bij de stadsdiensten, maar zij zullen je er ook op wijzen dat je zelf vergunde signalisatieborden dient te huren op de private markt (let er wel op dat je altijd reglementaire verkeersborden huurt!). Voor Stad Gent kan je deze info ook hier nalezen.

Opgelet: enkel in Stad Antwerpen (+ deelgemeenten) is het verplicht om parkeerborden te huren en aan te vragen bij de stadsdiensten. Werfsignalisatie wordt niet voorzien door de Stad Antwerpen. Dit kan u wel bij ons huren.

Gezien het aantal oproepen per dag ontelbaar geworden is, hebben we er bewust voor gekozen om onze tijd maximaal te besteden aan onze (bestaande) professionele & particuliere klanten. Achter de schermen zijn we gefocust aan het werk om alle administratie rond te krijgen, je bestelling klaar te zetten en te gaan plaatsen.

Alle praktische informatie en antwoorden op veelgestelde vragen zijn terug te vinden op de website. Detailinfo staat nauwkeurig en gedetailleerd uitgeschreven op de site en bij de rubriek ‘veelgestelde vragen’. Vlot bestellen gaat super snel én makkelijk via onze website of mail.

Nog altijd niet gevonden wat je zocht? Wij zijn zeer vlot bereikbaar via mail (info@parkeerbordenhuren.be) Op weekdagen mag je doorgaans binnen het uur een antwoord verwachten op je mailtje.

Wil je toch graag telefonisch contact met een medewerker? Mail ons je mobiel of vast nummer door en we bellen jou zo spoedig mogelijk op. Good to know: al onze professionele, vaste klanten hebben steeds het gsmnummer ter beschikking van hun project manager. Bij hoogdringendheid contacteer je jouw project manager.

Het verwerken van webshopbestellingen, opmaken van signalisatieplannen, aanvragen van vergunningen, montage materiaal, klaarzetten bestellingen, plaatsen van parkeerborden en werfsignalisatie etc. vraagt onze nodige aandacht. Wij willen voor de 100% kunnen focussen op onze klanten en kwalitatief werk afleveren. Dat is dan ook de reden waarom klanten al jarenlang voor de dienstverlenging van parkeerbordenhuren.be kiezen en we telefoontjes met steeds dezelfde vragen liefst vermijden 😉

Van zodra onze contactloze afhaalbox helemaal volzet is op een bepaalde dag en/of onze planning voor het leveren van huurmateriaal is volzet, sluiten wij de webshopdeuren. Op die dag kan je dus geen materiaal meer komen afhalen of laten leveren. Ook verlofperiodes staan geblokkeerd in onze webshop.

Heb je toch last minute nog iets nodig? Stuur een mailtje naar info@parkeerbordenhuren.be (op weekdagen doorgaans een antwoord binnen het uur) en we bekijken samen of we jou nog kunnen helpen.

Je huurt parkeerborden type E1, E3, E9c voor een tijdelijk parkeerverbod

Hou er rekening mee dat parkeerborden er in verschillende steden en gemeenten minstens 24u (Brugge), 48u (Gent) of 72u (Aalst) op voorhand moeten staan om buurtbewoners en politie tijdig te verwittigen. Je bent zelf verantwoordelijk om de parkeerborden tijdig te (laten) plaatsen. Zorg er dus voor dat je de juiste huurperiode selecteert. Dubbelcheck zelf bij het afrekenen.

Voorbeeld 1: je verhuis gaat door op een zaterdag. In dit geval kom je de parkeerborden afhalen op donderdagochtend en breng je ze zaterdagavond voor 21u terug via ons contactloos afhaalpunt. In dit geval kan je de huurperiode van 3 dagen selecteren. Laat je door ons plaatsen en ophalen? Onze medewerkers volgen tijdens de plaatsing-en ophalingsronde een logische route en komen niet plaatsen of ophalen op door jou gekozen tijdstippen. Om organisatorische redenen is dit niet mogelijk. Wil je er zeker van zijn dat je parkeerborden er op tijd staan wanneer je verhuis doorgaat op zaterdag? Dan laat je de parkeerborden best plaatsen door ons op woensdag en ophalen op maandag. In dit geval huur je van woensdag tot en met maandag. Detailinfo over onze plaatsingsdienst is hier terug te vinden.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het gehuurde materiaal vanaf de dag van afhaling of plaatsing door ons tot en met de dag waarop je zelf komt terugbrengen of door ons laat ophalen. Dit omvat de volledige huurperiode.

Je huurt meerdere stuks verkeersborden / verkeerssignalisatie volgens signalisatieplan

In tegenstelling tot parkeerverbodsborden type E1, E3, E9c om parkeerplaatsen vrij te houden, mogen verkeersborden volgens signalisatieplan niet op voorhand uitgezet worden op de rijbaan. Wanneer je signalisatieplan er moet staan op donderdag dan kan je op woensdag komen afhalen en op vrijdag komen terugbrengen. Je selecteert deze huurperiode in de webshop. Wanneer je door ons laat leveren en terug ophalen dan leveren we steeds 1 werkdag op voorhand. Ophaling is ook de volgende werkdag. Je selecteert dus in dit geval huurperiode woensdag (levering) tot vrijdag (ophaling).

Je bent zelf verantwoordelijk voor het gehuurde materiaal vanaf de dag van afhaling of plaatsing door ons tot en met de dag waarop je zelf komt terugbrengen of door ons laat ophalen. Dit omvat de volledige huurperiode.

Alle uitgebreide informatie over het 7/7 afhalen en terugbrengen via ons contactloos afhaalpunt kan je hier terugvinden.

Adres magazijn afhalen en terugbrengen: Scheeplosserstraat loods rechtover nr 134 Gent. Gratis parking en buiten de LEZ gelegen. Vlot bereikbaar via de R4 afrit Weba.

Wens je parkeerborden voor een tijdelijk parkeerverbod (verhuis, levering, container) te plaatsen in Stad Antwerpen en deelgemeenten? Dan is het noodzakelijk om de aanvraag te doen bij de Stad Antwerpen zelf en door hen parkeerborden te laten plaatsen. Enkel werfsignalisatie wordt niet verhuurd door de Stad Antwerpen en kan bij ons gehuurd worden.

Woon je in een andere gemeente in provincie Antwerpen zoals o.a. Zwijndrecht, Schoten, Brasschaat etc. dan kan je uiteraard wel parkeerborden en werfsignalisatie bij ons huren. Dit wordt niet geplaatst door deze gemeenten.

  • Elke weekdag: regio Gent, Brugge, De Kust, Aalst, Dendermonde
  • Minstens 3x per week: regio Antwerpen, Brussel en Leuven

Staat je regio er niet tussen? Stuur ons een vrijblijvend mailtje (info@pakeerbordenhuren.be) om de leveropties te bekijken.

Plaats je huurmateriaal in je winkelmandje en ga door naar het afrekenen om alle leveropties te raadplegen.

Start huurperiode = dag plaatsing door ons en einde huurperiode = dag ophaling door ons. Hou er rekening mee dat de parkeerborden er steeds minimaal 72 tot 48u op voorhand moeten staan (afhankelijk van de stad / gemeente waar de verkeersborden moeten staan). Selecteer a.u.b. de juiste huurperiode. Afhankelijk van waar het adres op de route ligt wordt dit op weekdagen tussen 8u en 16u geplaatst en opgehaald door ons. Het is in geen geval mogelijk om op bepaalde tijdstippen te laten leveren of ophalen. Huur dus ruim om te vermijden dat je parkeerborden er te laat staan of te vroeg opgehaald worden.

Kom je liever zelf signalisatie afhalen en terugbrengen aan ons depot in Gent? Dat kan 7/7 na tijdige online bestelling.

Al het materiaal wordt steeds compleet verhuurd. Dat wil zeggen dat alle borden steeds verhuurd worden inclusief palen, pijlen, voetstukken en onderbordjes. Je huurt nooit enkel en alleen een bord. Wij noteren ook steeds de data en uren met een krijtstift op de borden. Dit kan je doorgeven bij het afrekenen.

Je ontvangt het document met code en instructies – na het plaatsen en afrekenen van je bestelling – binnen enkele uren in je mailbox. Controleer ook zeker je spam of ongewenste mailbox. Mocht je nog steeds niets ontvangen hebben dan neem je tijdens de kantooruren contact op via mail.

Dit kan enkel op aanvraag (info@parkeerbordenhuren.be). We bekijken of we jou nog last minute uit de nood kunnen helpen. Dit afhankelijk van onze voorraad en planning. Mailtjes worden doorgaans binnen het uur beantwoord.

  • Parkeerborden type E1: verhuis met verhuiswagen, verhuislift, kleine camionette…
  • Parkeerborden type E9c: parkeerplaats vrijhouden voor een grote vrachtwagen of een werfwagen (meestal voor meer dan 1 dag)
  • Parkeerborden type E3: parkeerplaats vrijhouden voor een chapewagen

Het correcte type parkeerborden staat steeds vermeld op je vergunning van stad / gemeente / polite. Voor alle duidelijkheid: je mag zelf niet zomaar bepalen welke parkeerborden je huurt en plaatst.

Alle detailinfo over de aanvraag voor een tijdelijk parkeerverbod kan je hier nalezen. Wij komen in geen geval tussen bij een spoedaanvraag. Dit regel je zelf met je eigen stad of gemeente.

Wij vragen de vergunning voor een tijdelijk parkeerverbod gratis aan voor jou indien: 

  • We minstens 15 werkdagen op voorhand de bestelling van jou ontvangen (= officiële verwerkingstermijn afleveren vergunningen meeste steden en gemeenten)
  • Je beroep doet op onze plaatsing-en ophalingsdienst

Dit is mogelijk. Neem contact op via mail om een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Het is enkel mogelijk om tot maximaal 2 sets parkeerborden type E1, E3 of E9c af te halen en terug te brengen via het contactloos afhaalpunt. Kom je werfsignalisatie of een grotere bestelling (vb. materiaal voor een signalisatieplan) afhalen en terugbrengen dan kan dit uitsluitend op afspraak met het magazijn. Plaats je online bestelling en noteer bij het afrekenen wanneer je komt afhalen en terugbrengen. Het magazijn werkt uitsluitend op afspraak van maandag tot donderdag tussen 8u en 16u. Op vrijdag tussen 8u en 12u. Afhalen en terugbrengen is niet mogelijk zonder afspraak.

Op de vaste leverdagen – hier te raadplegen inclusief detailinformatie – telkens tussen 8u en 16u. Het is om organisatorische redenen niet mogelijk om een tijdstip door te geven voor levering of ophaling door ons. Onze medewerkers plaatsen volgens een logische route tussen 8u en 16u. Je ontvangt een mailtje met foto na de plaatsing. Opgelet: wanneer je parkeerverbod geldig is op vrijdag dan komen wij automatisch op maandag terug ophalen. Je kan de borden tijdens het weekend eventueel binnen stockeren en maandagochtend vanaf 8u terug buiten plaatsen voor ophaling. Graag ook correcte huurperiode doorgeven via de webshop.

Neen. Na de plaatsing van de parkeerborden en/of de werfsignalisatie ontvangt u een mail met foto’s in uw mailbox. U ontvangt zowel de foto’s van de plaatsing zelf als de foto’s van de nummerplaten van de wagens die er op dat moment geparkeerd staan. Deze nummerplaten geeft u 48u op voorhand door aan de politie. De online link kan u terugvinden op uw vergunning.

U geeft zelf de nummerplaten door van de wagens die er op het moment van de plaatsing staan. U ontvangt – indien wij de plaatsing voor u doen – een mail met foto’s van de plaatsing zelf en de nummerplaten van de wagens die er geparkeerd staan. U bent zelf verantwoordelijk om dit tijdig door te geven. Het doorgeven van de nummerplaten kan via de link op uw vergunning of via het online formulier ‘kennisgeving nummerplaten Stad Gent’. Wanneer u dit niet doet of de parkeerborden zelf te laat plaatst dan komt de politie niet wegtakelen, mochten er fout geparkeerde wagens staan tijdens het parkeerverbod.

Alleen de effectieve datum / data van het parkeerverbod mogen genoteerd worden op de borden. U of wij plaatsen de parkeerborden steeds 48u op voorhand volgens de verkeerswetgeving. Op E1 en E3 borden wordt er standaard van 6u tot 22u op genoteerd tenzij u doorgeeft dat het parkeerverbod minder lang geldig is. Parkeerborden type E9c zijn uitsluitend geldig op weekdagen en dit van 7u tot 17u. Het is (door de gemeente / stad) niet toegelaten om hiervan af te wijken. Wanneer de parkeerborden door ons geplaatst worden, noteren we de gewenste data en tijdstippen op de onderborden met een krijtstift. Indien je zelf komt afhalen en terugbrengen, kan je in het contactloos afhaalpunt met een krijtstift (deze ligt klaar) je gewenste data en tijdstippen op de onderborden noteren.

Hou er rekening mee dat werfsignalisatie (vb. meerdere verkeersborden, werfbarelen, bakens etc.) voor je signalisatieplan steeds 1 werkdag op voorhand geleverd wordt. Dit wordt aan de kant van de rijbaan klaargezet en de volgende werkdag na je werkzaamheden terug opgehaald. Jij of de firma die de werken komt uitvoeren, mag de signalisatie pas ‘s ochtends bij aanvang van de werken verschuiven op de rijbaan. Na de werken zet je alles terug aan de kant van de weg klaar voor ophaling door ons. Heb je graag dat wij ‘s ochtends bij aanvang van de werken alles voor je klaarzetten? Stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende offerte. Sets parkeerborden type E1, E3, E9c worden wel altijd – in tegenstelling tot werfsignalisatie – meteen geplaatst volgens de vergunning.

Parkeerborden type E1, E3 en E9c kunnen contactloos afgehaald worden in ons pick up & GO afhaalpunt in de Scheeplosserstraat R0134 te Gent. Dit kan 7/7 tussen 7u en 21u. Bestel op weekdagen voor 12u en kom de dag erna je parkeerborden afhalen. Bestellingen die op vrijdag na 12u of tijdens het weekend geplaatst worden, kunnen op maandag na 12u afgehaald worden. Wanneer je meer dan 2 sets parkeerborden type E1, E3 of E9c of werfsignalisatie huurt dan past dit niet onze afhaalbox en dien je dit – op afspraak – af te halen in ons magazijn. Er kan een afspraak gemaakt worden van maandag tot donderdag tussen 8u en 16u. Op vrijdag tussen 8u en 12u. De afspraak kan je maken via mail of ingeven bij je online bestelling. Zonder afspraak sta je steeds voor een gesloten poort van het magazijn.

We raden je aan om zo snel mogelijk je bestelling bij ons te plaatsen. Idealiter minstens 1 week op voorhand. Zo ben je zeker dat we al het materiaal nog in voorraad hebben. Van zodra we volzet zijn of onze eigen planning het niet meer toelaat sluiten we ook de deuren van de webshop. Wanneer wij de vergunning voor jou nog moeten regelen dan geef je de bestelling op zijn minst 15 werkdagen op voorhand aan ons door. Hou rekening met feestdagen (= sluiting gemeente / stad) en het feit dat parkeerborden er minstens 48u op voorhand moeten staan.

Een diefstalbescherming (optioneel) omvat het volgende: 

  • Geen schadevergoeding in geval van diefstal, schade of verlies van (een deel van) de set parkeerborden (*)
  • Anti-diefstalslot om set parkeerborden E1, E3, E9c te beveiligen
  • Extra zware voeten (25kg) op aanvraag

(*) Enkel geldig mits het binnen de 24u doormailen van een geldige PV, opgesteld door de politie. 

Parkeerbordenhuren.be is de enigste firma op de markt die bij het nemen van een diefstalbescherming geen extra kosten in rekening brengt. Je bent 100% gedekt mits voldaan aan bovenstaande voorwaarden. Bij andere firma’s ben je slechts gedekt to maximaal de helft (50%).

Een diefstalbescherming kan uitsluitend afgesloten worden voor de huur van een set parkeerborden type E1, E3 en E9c voor een korte huurperiode (max 1 maand). Vanaf 1 maand huur, bij verlengingen van sets parkeerborden of voor het huren van werfsignalisatie (andere types verkeersborden) wordt er een huurwaarborg aangerekend. Deze wordt teruggestort na het correct terugbrengen of ophalen van het materiaal. Het bedrag van de huurwaarborg hangt af van de hoeveelheid materiaal en de huurperiode.

Het is niet verplicht om te kiezen voor de diefstalbescherming, maar weet dat zonder diefstalbescherming er in geval van diefstal, verlies of schade van het materiaal steeds een minimum schadevergoeding van €220 exclusief BTW aangerekend wordt. Deze schadevergoeding omvat het volgende: forfaitaire administratiekost en vergoeding materiaal. Er wordt in geen geval afgeweken van deze vergoeding. Door bij parkeerbordenhuren.be te huren, ben je hiervan op de hoogte en ga je hier ook mee akkoord. Bij het afrekenen of het aanvaarden van onze offerte ga je hier nogmaals mee akkoord.

In geval van diefstal, schade of verlies van (een deel van) het materiaal breng je ons zo snel mogelijk schriftelijk – via mail – op de hoogte. Een diefstal wordt niet telefonisch gemeld. Wanneer je zelf signalisatie komt afhalen en terugbrengen, bezorg je ons de PV ook via mail. Wanneer de parkeerborden en / of werfsignalisatie door ons geplaatst wordt en op het moment van ophaling blijkt dat (een deel van) het materiaal niet meer aanwezig is op de locatie dan verwittigen wij onmiddellijk de politie. Zij doen een vaststelling en maken een PV op. Wij bezorgen je na de plaatsing ook altijd de foto’s van de plaatsing zelf als juridisch bewijsmateriaal.

Er wordt een huurwaarborg aangerekend wanneer er een set (of meerdere sets) parkeerborden gehuurd wordt voor twee weken of langer én bij het verlengen van een bestaande bestelling. De factuur voor de waarborg wordt na het plaatsen van de bestelling doorgegeven via mail. Huurt u meerdere verkeersborden en/of een volledig signalisatieplan dan wordt er vanaf de eerste dag een huurwaarborg aangerekend. Het bedrag varieert naargelang de omvang van het aantal gehuurde artikelen. Op de het einde van de huurperiode – indien het materiaal tijdig en in goede staat teruggebracht is  of opgehaald wordt door ons – wordt de huurwaarborg volledig teruggestort.

De meeste producten worden steeds binnen de week aan huis / op de werf geleverd of staan binnen de week klaar voor afhaling in Gent. U kan er voor kiezen om het aangekochte materiaal – op afspraak – zelf af te halen in ons magazijn. Bij het afrekenen kan u een afspraak maken om van maandag tot vrijdag tussen 8u en 16u uw bestelling af te halen. Vrijdag tot 12u. Uw afspraak met het magazijn is pas definitief na bevestiging via mail. Indien u vragen heeft over uw bestelling of de levertijd dan kan u contact opnemen via mail.

Kosteloos annuleren kan tot maximaal 5 werkdagen op voorhand. Er wordt bij terugbetaling wel een administratieve kost aangerekend. Indien u later dan 5 werkdagen op voorhand moet annuleren dan wordt er geen terugbetaling gedaan. Kan je verhuis, levering of geplande werk niet doorgaan omwille van onvoorziene omstandigheden? In dat geval kan je ons tijdig verwittigen en dan verplaatsen we de huur naar een latere datum. Annulaties en wijzigingen moeten steeds schriftelijk – via mail – doorgegeven worden. Annuleren kan niet telefonisch.

Indien u bij ons huurt en de werken zijn vroeger klaar dan voorzien dan kan u het huurmateriaal vroeger terugbrengen of laten ophalen. Er worden geen terugbetalingen gedaan. Wanneer de werken langer duren dan is het steeds mogelijk om je bestelling te verlengen.

In dat geval neem je contact op met de politie. Wanneer je in het bezit bent van een geldige vergunning en je de nummerplaten van de geparkeerde wagens bij een plaatsing tijdig hebt doorgegeven via het formulier ‘kennisgeving nummerplaten’ dan zal de politie de fout geparkeerde wagens wegtakelen.