Aanvraag vergunning tijdelijk parkeerverbod Gent

Vergunning tijdelijk parkeerverbod

Geen stress en ingewikkelde, administratieve procedures want wij vragen volledig gratis de vergunning voor jou aan. Zo kan jij je volledig focussen op je verhuis en werkzaamheden.

Opgelet: Stad Gent heeft – net zoals Stad Brugge, Stad Aalst etc. – geen eigen verhuurdienst voor het verhuur van tijdelijke parkeerverbodsborden en/of werfsignalisatie. U dient de signalisatie zelf te huren bij een privéfirma zoals o.a. www.parkeerbordenhuren.be . In sommige andere steden is het ook niet mogelijk om signalisatie te huren bij de stad en/of gemeente. Informeer je op voorhand.

Kan ik al een set parkeerborden huren voor aanvraag vergunning / in afwachting van mijn vergunning? En welke type borden huur ik dan?

Zeker! We raden je ook om tijdig je set parkeerborden te huren.

  • Verhuiswagen, verhuislift, kleine camionette, container, personenwagen verhuis: type E1
  • Werfwagen, grotere vrachtwagen: type E9c
  • Chapewagen, wagens overzijde straat mogen ook niet parkeren (doorgaand verkeer garanderen): type E3 

Controleer bij ontvangst van de vergunning ook altijd het type vergunde parkeerborden. Indien blijkt dat er toch (uitzonderlijk) een ander type vergund is, laat het ons op voorhand weten en we wijzigen kosteloos het type gehuurde parkeerborden. Wanneer je de vergunning door ons in orde laat brengen dan controleren we dit steeds voor jou en plaatsen we uiteraard het correcte type vergunde parkeerborden.

Kunnen jullie mij helpen bij de aanvraag van de vergunning en administratie bij de gemeente en/of stad?

Dat kan zeker. Huur minimaal 10 werkdagen op voorhand (= standaard verwerkingstermijn afleveren vergunningen door stad of gemeente!) bij ons en laat de vergunning volledig gratis aanvragen door parkeerbordenhuren.be. Als ervaren signalisatiepartner helpen wij dagelijks heel wat particulieren en professionals bij het regelen van de nodige vergunningen en de opmaak van signalisatieplannen. Geen stress, zorgen én papierwerk voor jou. Wij volgen de vergunning van A tot Z op en komen vervolgens de nodige parkeerborden plaatsen of jij komt deze zelf afhalen en terugbrengen. Opgelet: wij vragen uitsluitend een gratis vergunning aan voor klanten die de signalisatie door ons laten plaatsen en ophalen. Je kan uiteraard wel zelf je materiaal bij ons komen afhalen en terugbrengen, maar dan regel je ook zelf de administratie daarrond.

Hoelang op voorhand moet de aanvraag voor een tijdelijk parkeerverbod ingediend worden?

Bij de meeste steden en gemeenten zoals o.a. Stad Gent moet de vergunning minimum 10 tot 20 werkdagen op voorhand aangevraagd worden. Indien er een dubbele inname is op het moment van aanvraag en/of er zijn nutswerken op de door jou aangevraagde data dan wordt je hier steeds vanop de hoogte gebracht. De vergunning wordt best zo snel mogelijk aangevraagd zodat je zeker bent dat jouw geplande verhuis / werken kunnen doorgaan. Wanneer je bij ons parkeerborden huurt om te plaatsen in Stad Gent vragen we de vergunning – als extra service – gratis aan voor jou. Vink deze optie aan bij het plaatsen van je bestelling. Wij komen niet tussen bij de aanvraag voor een spoedvergunning (minder dan 10 kalenderdagen op voorhand verwittigd). Hiervoor neem je rechtstreeks contact op met je stad of gemeente.

Wanneer heb ik een vergunning voor een tijdelijk parkeerverbod nodig?

Bij het innemen van openbaar domein voor bijvoorbeeld een verhuis, levering, renovatiewerken, een evenement etc. heeft u altijd een geldige vergunning nodig. Zonder geldige vergunning riskeert u een inbeslagname van de verkeersborden, een gasboete en komt de politie niet optreden in geval van fout geparkeerde wagens tijdens de duur van het parkeerverbod.

Wanneer ontvang ik mijn vergunning?

Van zodra wij je bestelling ontvangen, dienen wij jouw aanvraag voor een vergunning in bij de stad of gemeente. Je ontvangt de vergunning voor de start van je verhuis / werkzaamheden in je mailbox. Reken op +/- 10 werkdagen.

Hoeveel kost een vergunning voor een tijdelijk parkeerverbod?

Indien je bij ons huurt dan is de aanvraag voor de vergunning volledig gratis. Eventuele toeslagen en belastingen die voor bepaalde werkzaamheden aangerekend worden door de stad of gemeente zijn steeds ten laste van de klant.

Kan ik parkeerborden en werfsignalisatie huren bij mijn stad of gemeente?

In de meeste steden en gemeente (zoals o.a. Stad Gent) is het niet mogelijk om parkeerborden en/of werfsignalisatie te huren. Wij beschikken over een ruim assortiment reglementaire parkeerverbodsborden en werfsignalisatie conform SB250.