Parkeervergunning aanvragen

Vergunning tijdelijk parkeerverbod


Hoe vraag ik een vergunning aan en wanneer ontvang ik deze?

Indien u de parkeerborden bij ons huurt en door ons laat plaatsen, vragen wij ook gratis de vergunning voor u aan bij de stadsdiensten. Dit moet u wel expliciet vermelden in uw mail indien u dit wenst. U hoeft zich dan niet bezig te houden met al het papierwerk. Van zodra wij de vergunning ontvangen hebben, mailen wij deze naar u door. Gelieve dit tijdig (min. 10 werkdagen op voorhand) én expliciet te vermelden op het reservatieformulier. U kan ook mailen naar info@parkeerbordenhuren.be om de vergunning gratis door ons te laten aanvragen.

Kan ik parkeerborden / signalisatie huren bij mijn stad of gemeente?

De meeste steden en gemeenten zoals o.a. Stad Gent verhuren zelf geen parkeerborden of verkeersborden. De nodige signalisatie kan u bij ons huren. U komt deze zelf afhalen of wij komen dit tijdig, volgens de verkeerswetgeving, plaatsen.

Mag ik signalisatie plaatsen zonder een vergunning?

Neen. Wanneer u dit toch doet, loopt u het risico dat de signalisatie in beslag genomen wordt door controleurs van de stad. Daarbovenop ontvangt u ook een boete. Indien de signalisatie in beslag genomen wordt dan bent u hier zelf verantwoordelijk voor. Alle vergunningen moeten minstens 10 werkdagen op voorhand aangevraagd worden.

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een tijdelijk parkeerverbod?

U neemt tijdelijk openbaar domein in voor een verhuis, container, levering, renovatiewerken, kraan, lift etc…

Hoeveel ruimte / parkeerplaatsen mag ik innemen?

U mag maximaal 25 meter van het openbaar domein innemen.

Wat moet ik doen als ik te laat ben met het aanvragen van een vergunning?

Wanneer u minder dan 10 werkdagen op voorhand de vergunning wenst aan te vragen dan kan dit met een spoedprocedure. U neemt contact op met uw stad of gemeente.

Hoeveel kost een vergunning voor een tijdelijk parkeerverbod?

De vergunning zelf is altijd gratis. Sommige steden en gemeenten vragen een extra toeslag voor het in beslag nemen van parkeerplaatsen. Dit hangt af van uw stad of gemeente.

De video hieronder legt je uit hoe je de aanvraag voor de vergunning in zijn werk gaat en hoe u de nodige signalisatie bij ons huurt.